Wereld ALS Dag: collecteer je online met ons mee?


Wat goed dat je meer wilt weten over de online collecte! Op 21 juni is het Wereld ALS Dag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de dodelijke ziekte ALS. In aanloop naar deze dag roepen we jou op om een online collecte te starten. We zouden het fantastisch vinden als jij ook een collectebus aanmaakt.


Dankzij jouw hulp is wetenschappelijk onderzoek naar ALS mogelijk

Voor de dodelijke ziekte ALS, en de aanverwante ziekten PSMA en PLS, is nog geen medicijn en de gemiddelde levensverwachting van patiënten is slechts drie tot vijf jaar. Wetenschappelijk onderzoek naar ALS, PSMA en PLS is de sleutel naar een behandeling. Dit onderzoek kost tijd en geld en is niet mogelijk zonder alle donaties die we van iedereen ontvangen. Collecteer je mee?

Makkelijk, snel en veilig

Jouw eigen online collectebus is binnen 1 minuut aangemaakt. Deze collectebus kun je met een paar klikken delen via WhatsApp, social media, e-mail, QR-code of zelfs Tikkie. Zo maak je het jouw vrienden, familie en bekenden heel gemakkelijk om een donatie te doen. Start direct jouw eigen online collecte

Hoe werkt het?

In deze video vertelt Dzun-Man je waarom het zo belangrijk is dat we collecteren en hoe je een online collecte start.

 

Inspirerende verhalen van andere collectanten

  • Daniël van der Meulen kreeg begin 2022 de diagnose ALS. Vreselijk nieuws dat Daniël er direct toe aanzette om in actie te komen voor Stichting ALS Nederland. Hij deed dit door een online collecte. Hij vertelt wat de diagnose met hem deed, waarom hij voor een online collecte koos en wat deze actie hem op persoonlijk vlak bracht. Ook heeft hij een aantal tips om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Lees het verhaal van Daniël


  • Vorig jaar maakte Peter van Voorst in aanloop naar Wereld ALS Dag een online collectebus aan: “Ik hoopte met mijn online collectebus €100 in te zamelen, maar het ging zó makkelijk en snel. Uiteindelijk haalde ik heel veel geld op. Ik was helemaal verrast dat het zo'n succes was.” Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor het onderzoek naar ALS, omdat hijzelf is getroffen door de diagnose ALS. In een ontroerend interview deelt hij wat dit met hem, zijn gezin en andere geliefden doet. Lees Peters verhaal.

 

Volg het voorbeeld van Daniël en Peter door een online collecte te starten. Geen tijd te verliezen!

Maak jouw online collectebus aan